top of page

Legea relațiilor

  • Writer: Heal Your Life
    Heal Your Life
  • Apr 2, 2020
  • 5 min read

Updated: Sep 15, 2020

A noua lege universală a succesului este Legea Universală a Relațiilor. Fiecare pas pe care îl faci pe calea către succes presupune angajarea de relații. Capacitatea ta de a dezvolta relații pozitive,agreabile și dătătoare de putere reflectă în ce grad ești pregătit să-ți atingi scopurile și să-ți realizeze viziunea ta despre viață.


Cele patru relații de bază:

  1. Relația cu Dumnezeu.

  2. Relația cu sine.

  3. Relația cu ceilalți.

  4. Relația cu lucrurile.

Când aceste relații se realizează adecvat, spunem că ele sunt armonioase.


Relațiile armonioase sunt pozitive, încurajatoare, educative și productive. Ele se traduc printr-o stare de sănătate, fericire, iubire, succes, prosperitate și obținerea de rezultate pozitive, dorite.


Relațiile armonioase se bazează pe adevăr, cunoaștere, înțelegere, credință, curaj, încredere în sine și respect.


Când relațiile nu sunt armonioase, ele au la bază gândurile negative, neproductive, obiceiuri și sentimente izvorâte din ignoranță, teamă, îndoială, lipsă de onestitate și indecizie.


Relația armonioasă cu Dumnezeu - în Biblie este exprimată astfel:

"Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău. Acesta este marea și întâia poruncă." - Matei,22:37-38


Cu alte cuvinte, relația armonioasă dintre tine și Dumnezeu este o relație de iubire.


Dar "Ce este iubirea?"


Iubirea este o emoție, un sentiment de afecțiune puternică, născut din înrudire, admirație, bunăvoință, respect, compasiune, tandrețe, interese comune, în general din emoții pozitive.


Metafizic, inima se identifică cu mintea subconștientă, sufletul cu mintea supraconștientă iar mentalul mentalul obișnuit cu mintea conștientă. Ținând cont de acestea, relația armonioasă cu Dumnezeu este una de afecțiune totală, respect, atașament, supunere și simțire profundă la toate nivelurile ființei - conștient, subconștient și supraconștient.


Când între aceste niveluri se stabilește un echilibru, ești în armonie cu Dumnezeu.


Dacă îl iubești pe Dumnezeu în gândurile tale și exprimi iubirea pentru El prin intermediul sentimentelor, dar nu ai credință în puterea lui Dumnezeu de a se manifesta prin viziunea ta, ești în dizarmonie.


Pentru a-ți atinge scopurile și a-ți realiza viziunea, trebuie să fii în armonie cu Dumnezeu. Trebuie să ai încredere în El - trebuie să-l iubești cu toată inima, sufletul și mintea ta.



Relația armonioasă cu tine însuți - cum demonstrezi că ai relație armonioasă cu Dumnezeu? Demonstrezi acest lucru prin felul în care te iubești pe tine însuți.


Iubirea și valoarea trebuie să fie interiorizate mai întâi, nu putem dărui sau împărtăși ceva ce nu posedăm noi înșine. Atunci când, imaginea de sine se bazează pe cunoaștere, iubire, curaj, respect, credință și încredere, ești în armonie cu tine însuți.


Relația armonioasă cu ceilalți oameni - în Biblie este descrisă astfel:

"Iar a doua(poruncă), la fel ca acesta: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți." - Matei,22:39


O altă afirmație referitoare la relația armonioasă dintre tine și ceilalți oameni este:

"Ci toate câte voiți să vă facă vouă oamenii, asemenea și voi faceți lor..." - Matei,7:13


A-ți iubi aproapele ca pe tine însuți implică faptul că tu te iubești - ai o relație armonioasă - în primul rând cu tine însuți, înainte de a-ți pune problema unei relații armonioase cu o altă persoană. Prin dragostea pe care o porți celorlalți oameni tu demonstrezi măsura dragostei pe care ți-o porți de fapt ție.

Iubirea necesită independență și respect de sine.


Oamenii care sunt dependenți unul de altul rămân într-o relație de dependență și necesitate, nu într-una liber consimțită. Numai atunci când ai o relație armonioasă cu tine însuți, poți spune că iubești cu adevărat și ai o relație armonioasă cu o altă ființă.

Comunicarea a devenit mult prea des în ziua de azi o practică prin care doi oameni se așteaptă unul pe altul să termine de vorbit pentru a continua fiecare să spună ce are de spus. Foarte puțini oameni ascultă cu adevărat pe ceilalți. Ei sunt de obicei mult prea preocupați să se gândească la ceea ce urmează să spună ei înșiși când le vine rândul, și foarte puțin interesați de ceea ce tocmai spune interlocutorul.


Este adeseori mai important cum asculți decât cum vorbești.


Ascultă până la capăt ce ți se spune, și numai după aceea formulează răspunsul. Fă-l pe celălalt să se simtă important. Nu critica. Ridică-te deasupra criticii mărunte. Fii dispus să te deranjezi pentru alții, mai ales atunci când prin acesta ai dobândi mai multă cunoaștere și înțelegere.


Atunci când arunci cu noroi, risipești pământul.

Principiul Spiritului Suprem - spiritul Suprem este puterea care guvernează creația universală. El este cunoscut sub multe nume: Dumnezeu, Cauza Primordială, Ființa Supremă, Cauza Supremă, Forța Universală și așa mai departe.


Noi toți, fiecare om de pe planetă, suntem o expresie individualizată a Spiritului Suprem. Ne putem conecta la această putere prin intermediul rugăciunii. Există rugăciuni pentru orice situație cu care ne confruntăm. Ele oferă soluții pentru orice problemă. Rugăciunea utilizează gândurile, puterea mentală și inteligența creatoare de care dispunem, împreună cu Inteligența Infinită a Spiritului Suprem.


Energia mentală a cel puțin unei alte persoane se adaugă, prin urmare, energiei mentale proprii. Principiul Spiritului Suprem exprimă așadar concepția antică a energiilor combinate, prin care mai mulți oameni, apropiați ca nivel de conștiință, își unesc inteligența și puterea mentală de care dispune fiecare, obținându-se în final o cantitate de energie cu mult mai mare decât suma energiilor individuale, considerate separat.


"Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sînt şi Eu în mijlocul lor." - Matei,18:20


Relația armonioasă cu lucrurile


Amintește-ți că tu ești stăpân pe pământ, căci ție ți s-a da puterea de a domina toate lucrurile. Comoara ta constă în ceea ce este cu adevărat important pentru tine; ceea ce ți-e scump; ceea ce păstrezi cu adâncă iubire în inima ta, în mintea ta subconștientă.


"Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură.

Ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură. Căci unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta." - Matei,6:19,20-21


Unii pot argumenta că poți avea o relație armonioasă cu Dumnezeu și în același timp să iubești posesiunile materiale. Dar acest lucru intră în contradicție cu cuvântul biblic:

"Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau unul se va lipi și pe celălalt îl va disprețui. Nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui mamona(posesiunile materiale)." - Matei,6:24


Prin urmare, clădește-ți valorile pe simțirea profundă a celor sfinte înlăuntrul tău - în gândurile și în conștiința ta - nu pe lucruri pieritoare: posesiuni materiale. Te poți bucura de ele, dar nu le lăsa să-ți controleze viața.


Relația armonioasă dintre tine și lucruri este statornicită prin cuvântul sfânt:

"Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori ce vom îmbrăca?... Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă." - Matei,6:31-33

Urmează sfatul și îndrumarea lui și tot ce ai nevoie va veni către tine. Tot ce îți trebuie pentru a-ți atinge scopurile și a-ți împlini viziunea, gândurile bune, oamenii, lucrurile de care ai nevoie, toate ți se vor da.


- Fragment din cartea Cele 12 legi universale ale succesului, de Herbert Harris

Sursă imagini: Unsplash


Click pe carte pentru a-l achiziționa de pe Libris.ro

Comentarios


Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Subscribe Form

©2019 by Spirit-Minte-Corp. Proudly created with Wix.com

bottom of page