Legea schimbării
- Heal Your Life
- Mar 19, 2020
- 3 min read
Updated: Sep 9, 2020
A doua lege universală a succesului este Legea Universală a Schimbării
"Să nu vă potriviți cu acest veac, ci să vă schimbați prin înnoirea minții... " - Romani,12:2
"Să nu vă potriviți cu acest veac..." înseamnă să nu vă simțiți îngrădiți de circumstanțele, situațiile, asocierile, încercările și orice altceva există în lume în momentul de față.
"Să vă schimbați prin înnoirea minții..." cu alte cuvinte, îți poți schimba viața din ceea ce este ea acum(acest veac) în orice dorești să devină, dacă îți vei schimba modul de a gândi, sistemul de referință despre tine însuți.
Legea Universală a Schimbării are trei aspecte fundamentale: credința, alegerea și dorința.

Credința este definită ca o convingere fermă în existența a ceva sau cineva, fără a dispune în general de vreo dovadă obiectivă în sprijinul că acel ceva sau cineva există.
Credința presupune că orice îndoială a fost înlăturată.
Definiția biblică a credinței este foarte clară:
"Iar credința este încredințarea celor nădăjduite ,dovedirea celor nevăzute. "
- Evrei,11:1
Alegerea - "... alegeți-vă acum cui vieți veți sleji..." - Iosua, 24:15
Fiecare oportunitate, fiecare încercare cu care ne confruntăm ne pune în fața unor alegeri, în urma cărora ne exprimăm fie pentru partea pozitivă a lucrurilor, fie pentru partea negativă. Dar și atunci când nu ne pronunțăm în niciun fel, o alegere în numele nostru face oricum mentalul colectiv, care în acest ciclu de dezvoltare a planetei este în general orientat negativ.
Dacă vrei să-ți schimbi viața în bine trebuie să identifici ce anume înseamnă o viață mai bună pentru tine, apoi afirmi clar ce alegere ai făcut. Schimbarea se produce prin voința ta fermă și alegere liber exprimată, transformându-ți modul de a gândi și de a acționa.
Dorința - cheia oricărei schimbări este dorința, dar nu oricum, ci arzătoare din toată inima. Schimbarea se petrece numai dacă există o nevoie profundă, o dorința fierbinte pentru ca ceva în viața ta să se schimbe.
Obstacole în calea schimbării - cel mai mare obstacol este teama.
Cele trei temeri care îi împiedică pe oameni să realizeze schimbările necesare în viața lor sunt:
Teama de schimbare.
Teama de critică.
Teama de eșec.
Unii oameni se tem de schimbarea în sine.
Teama de schimbare se manifestă uneori ca teamă de necunoscut. Poți depăși teama de schimbare dacă ai credința deplină că vei realiza tot ce ți-ai propus. Nu uita că, Conștiința Divină, este bogat și puternic și dorește foarte mult să-ți ofere tot ce are mai bun.
Teama de critică limitează inițiativa și distruge imaginația, este un sentiment fatal pentru dezvoltarea personală. Pentru a depăși teama de critică trebuie să realizezi că acesta nu este neapărat vătămătoare.
Când critica este constructivă și vine din partea unui om pe care-l respecți, ține cont de ceea ce-ți spune și analizează argumentele lui. Când critica vine din partea cuiva pe care nu-l respecți, ignoră-l și continuă-ți drumul. Uneori critica celorlalți vine din sentimente de gelozie sau de inferioritate, analizează fiecare critică. Ascultă aceste critici, numai atunci când sunt construite pe adevăr și grijă față de persoana ta.
Teama de eșec te împiedică să încerci. Acesta se manifestă de obicei prin obiceiul de a amâna. Teama de eșec te ajută să găsești scuze foarte bune pentru faptul că nu încerci sau, la nevoie, pentru că abandonezi - adesea când te afli la numai un pas de victorie. Poți depăși teama de eșec realizând că acesta nu ar însemna altceva decât că ai încercat. Eșecul este numai o altă față a succesului.
Un exemplu excelent de atitudine în fața eșecului poate să îl ofere viața lui Tomas Edison. Un reporter l-a întrebat pe Edison, de ce nu a renunțat la experimentul cu becul electric, de vreme ce de 3000 de ori a eșuat? "Am eșuat? Am reușit de fiecare dată. În timpul acelor experimente am identificat cele 3000 de variante tehnice care nu sunt funcționale."
Recunoaște că nu există alt mod de a schimba starea ta actuală decât acela de a-ți schimba modul de a gândi: despre tine însuți, despre situația ta și despre oamenii cu care te asociezi.
Nu-ți face griji despre ceea ce vor gândi, vor spune sau vor face ceilalți oameni. Tratează fiecare eșec ca un pas premergător pentru succes. Fii încredințat că cel care nu a greșit niciodată, nici nu a reușit în ceva.
Click pe carte pentru a-l achiziționa de pe Libris.ro
Comments