top of page

Legea valorii

  • Writer: Heal Your Life
    Heal Your Life
  • Apr 1, 2020
  • 3 min read

Updated: Sep 15, 2020

A opta lege universală a succesului este legea Universală a Valorii și a Schimbului Reciproc.


"Nu dați cele sfinte câinilor,nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se,să vă sfâșie pe voi."

- Matei, 7:6

Sursă imagine: Unsplash

Legea Universală a Valorii și a Schimbului Reciproc se referă la interacțiunile care au loc între diferitele niveluri de conștiință.


Atunci când interacționezi cu o anumită persoană, nivelul ei de conștiință ar trebui să fie apropiat de al tău. Absolut totul se exprimă prin noțiunea de conștiință.


De exemplu, să presupunem că împărtășești valorile tale de cinste, onestitate și adevăr unei persoane care are nivelul de conștiință al unui hoț și mincinos. Acel om, nu numai că nu va înțelege ce îi oferi, dar va sfrârși prin a te urî și a te dușmăni. Este doar o chestiune de timp până când acea persoană îți va răspunde în singurul mod pe care îl cunoaște: mințindu-te, înșelându-te și furându-te. Nu are importanță cât de mult îl/o iubești și îi dorești binele, el sau ea nu-ți va răspunde decât în maniera conformă cu nivelul său de conștiință: acela al unui hoț și mincinos.


Legea Universală a Valorii cuprinde patru aspecte principale: timp, gândurile, acțiunile și substanța.


Ea afirmă următoarele:

Nu-ți irosi timpul pentru gânduri, oameni și acțiuni care nu merită.

Nu-ți irosi puterea mentală pentru idei care nu merită.

Nu-ți irosi energia pentru acțiuni care nu merită.

Nu-ți irosi banii pentru lucruri care nu merită.


Atunci când faci o judecată de valoare sau iei o decizie în legătură cu aspectele care reclamă să le aloci talentele și însușirile tale, nu pierde din vedere efectul pe care îl au acestea asupra scopurilor, viziunii și țelului tău.


Timpul - este irepetabil și de neînlocuit. Timpul cheltuit(petrecut) este trecut pentru totdeauna.


Noțiunea de timp învestit însă lasă loc ideii de recuperare a investiției.


De exemplu, dacă doar ai pertrecut timpul în facultate, poți sau nu poți să-ți iei licența. Dacă însă spui că ai investit timp într-o facultate, este de la sine înțeles ca rezultatul natural al acestui demers să fie obținerea licenței.


Legea Universală a Valorii spune: investește timpul numai în acei oameni și acele activități care sunt concruente, altfel spus în armonie, cu scopurile și viziunea ta.


Acesta nu înseamnă să negi valoarea carității și să întorci spatele celor mai puțin norocoși, care au adică un nivel de conștiință inferior celui pe care îl ai tu. Ideea este să privești interacțiunea cu acești oameni ca pe o acțiune caritabilă și să-i acorzi timp și energie în mod corespunzător.


Pune-ți în permanență întrebarea: "Care este cel mai bun mod de a-mi petrece timpul acum? Sau, și mai precis: "Care este folosul maxim pe care pot să-l dau timpului meu chiar acum, ținând cont de scopurile, viziunea și țelul meu în viață?"


Gândurile - ceea ce gândești este matrița realității tale. Dacă întreții gânduri sub nivelul tău de conștiință, vei irosi capacitatea incredibilă de a gândi în exerciții fără valoare.


Mințile mari discută despre idei.

Mințile medii discută despre evenimente.

Mințile mici discută despre alți oameni.


Legea Universală a Valorii afirmă:

Devii ceea ce gândești cea mai mare parte a timpului. Nu permite gândurilor joase, neproductive, care nu constituie un suport pentru scopurile și țelul tău, să-ți ocupe mintea. Dacă vei acorda atenție acestor gânduri joase, nu vei mai putea să-ți atingi țelul.


Acțiunile - sunt punți de legătură între gândurile tale și realitate. Nu-ți pierde vremea în acțiuni frivole neproductive.


Banii - organizează cu înțelepciune schimbul avantajos prin care timpul, cunoștințele și energia ta devin venit. Cheltuiește eficient acest venit, cât mai conform cu țelul pe care l-ai ales, întru folosul tău și al celorlalți oameni.


Plătește-te mai întâi pe tine, astfel încât să poți realiza un surplus - economiile tale. Investește o parte din aceste economii în vederea asigurării creșterii veniturilor. Și mai simplu, legea valorii poate fi formulată astfel:


Câștigă mai mult decât cheltuiești.

Economisește ce nu cheltuiești.

Investește o parte din economii pentru a-ți spori veniturile.


Pentru a beneficia în mod corespunzător de legea universală a valorii, trebuie ca scopurile, viziunea și țelul tău să fie foarte clar definite. Acesta reprezintă cadrul de referință, în baza căruia vei face alegeri și vei lua decizii în viitor.

- Fragment din cartea Cele 12 legi universale ale succesului, de Herbert Harris

Click pe carte pentru a-l achiziționa de pe Libris.ro

Comments


Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Subscribe Form

©2019 by Spirit-Minte-Corp. Proudly created with Wix.com

bottom of page