Legea vizualizării
- Heal Your Life
- Mar 22, 2020
- 4 min read
Updated: Sep 13, 2020
A treia lege universală a succesului este Legea Universală a vizualizării.
"Când nu este nicio descoperire dumnezeiască(viziune), poporul este fără frâu, dar ferice de poporul care păzaște legea!" - Proverbe,29:18
Când nu ai nici cea mai mică idee unde vrei să ajungi în viața ta, vei suferi. Viziunea asupra vieții la care aspiri trebuie să-ți fie în minte limpede precum cristalul. Vizualizează acea viață în amănunt. Trebuie să cunoști fiecare detaliu al acestei vieți, să știi cum arată, cum este la atingere, cum miroase, cum sună și ce gust are.
Prin exprimarea viziunii tale cu ajutorul simțurilor - adică prin intermediul viziunii tale senzoriale - o încarci cu energie și o armonizezi cu forța universală care face lucrurile să se întâmple în viața ta.
"Ceea ce recunoști(în gândurile tale), este ceea ce investești energie(prin sentimente și emoții pe care ți le trezesc acele gânduri).
"Ceea ce investești cu energie(prin intermediul sentimentelor și emoțiilor), aceea vei realiza(sub forma unor experiețe concrete de viață)."

Dezvoltă-ți obiceiul de a fi în permanență focalizat asupra unui scop.
Prin atingerea scopurilor "mici" pe care ți le-ai propus, te dezvolți și înaintezi(realizarea scopurilor mici îți dezvoltă încrederea în tine, concomitent crește și capacitatea de a atinge țeluri din ce în ce mai dificile).
Există trei tipuri de scopuri de bază: scopuri imediate, scopuri intermediare și obiective pe termen lung.
Scopurile imediate - aceste scopuri se referă la obiectivele care pot fi atinse repede, fără mari eforturi și un plan de acțiune. Din punct de vedere al duratei de realizare, scopurile imediate pot fi atinse într-o zi, două sau, în unele cazuri, în maxim trei luni.
Scopurile intermediare - îndeplinirea unui scop intermediar presupune realizarea unei serii de scopuri imediate și focalizarea continuă și consistentă în direcția spre care dorești să se îndrepte viața ta. Ele pot fi duse la îndeplinire într-o perioadă de la 90 de zile până la 3 ani.
Obiectivele pe termen lung - acestea necesită planificare extensivă,pregătire și execuție. Scopurile pe termen lung au la bază realizările consistente, obținute în mod continuu, din îndeplinirea scopurilor imediate și itermediare. Timpul de realizare a acestor obiective poate varia între trei ani și durate unei vieți.
Primul pas în realizarea viziunii tale este să-ți descrii viziunea pe hârtie, definind-o clar și în detaliu.
Apoi trebuie să stabilești pașii care trebuie urmați pentru realizarea ei. Fă-ți un scop din fiecare pas. Trebuie să știi ceea ce vrei, să-ți cunoști bine viziunea și pașii care te vor conduce la îndeplinirea ei.
Alege scopurile care sunt în acord cu stilul tău de viață și cu lucrurile care îți fac plăcere. Pe măsură ce te angajezi în îndeplinirea de scopuri pe termen lung, dobândești o perspectivă mai largă asupra vieții, de natură să te susțină în realizarea acestor scopuri, care astfel devin piatra de temelie a vieții tale.
Să trăiești astfel încât felul în care ți-ai trăit viața să trăiască mai mult decât tine.
Cum să-ți atingi țelul
Pune-ți următoarele întrebări:
Sunt cu adevărat persoana care vreau să fiu?
Are vreun sens viața pe care o trăiesc?
Ce fac eu pentru ca viața mea să însemne ceva?
Ce fac pentru ca visele mele să devină realitate?
Cu ce contribui eu pentru binele lumii?
Ce aș dori să însemne viața mea?
Realizează că prin întrebările pe care ți le-ai spus și prin răspunsurile pe care le transformi în realitate tu imprimi un model și un ritm vieții tale.
Ritmurile de bază ale vieții sunt: ritmul păcii, al sănătății, al frumuseții, al fericirii, al acțiunii creatoare, al abundenței.
Când modelul tău de viață se suprapune peste aceste ritmuri universale, tu faci ca esența ființei tale și influența pe care o exerciți să depășească limitele unei simple vieți terestre. Devii unul din acei oameni despre care se spune că au fost mai mari decât viețile lor, care au schimbat cursul istoriei, au îmbunătățit starea omenirii, au adus pace, adevăr, înțelepciune și o mai profundă înțelegere lumii în care au trăit.
Viața ta devine atunci o contribuție adusă umanității.
"Imaginația este mai importantă decât cunoașterea.
Cunoașterea este limitată, în timp ce imaginația cuprinde întreaga lume, stimulează progresul și dă naștere evoluției." - a spus Albert Eistein.

Cum să-ți dezvolți imaginația creatoare
Stimuleză-ți mintea prin lectură - citește materiale de natură să-ți stimuleze gândirea, să-ți pună la încercare sistemul de convingeri personale și să te inspire către dreapta acțiune.
Dezvoltă-ți imaginația prin practică - cel mai eficient mod de a-ți mări capacitatea de imaginație este utilizarea tehnicilor de relaxare și meditație. Fă-ți obiceiul zilnic de a-ți liniști mintea, concentrează-te asupra respirației tale și relaxează-te. Mergi apoi mai departe și vizualizează scopurile, gândurile și ideile tale, precum și alte imagini, în legătură cu acesta, care îți trec prin minte.
Fă-ți o idee clară despre țelul pe care vrei să-l atingi și scopurile pe care vrei să le realizezi - scopurile tale trebuie să fie bine definite și specifice. Descrie fiecare scop prin intermediul simțurilor, utilizând la maxim percepția senzorială. Analizează-ți și organizează-ți scopurile, astfel încât să faciliteze revelarea prin intermediul lor a țelului tău în viață.
Dezvoltă-ți puterea de concentrare - focalizându-ți atenția pe acțiunile și sentimentele tale față de țelul propus.
Controlează-ți întotdeauna stările emoționale - prin intermediul gândirii creatoare descoperi moduri inedite, superioare, de a realiza anumite lucruri, amintește-ți,ceea ce alimentezi cu energie se va realiza.
Elimină cuvântul imposibil din vocabularul tău. Când spui sau crezi că ceva este imposibil, mintea ta acționează pentru a-ți demonstra că într-adevăr acel lucru este imposibil.
Fii mereu receptiv la idei noi - nu te mulțumi să auzi idei noi, ci ascultă-le cu atenție, analizează-le în profunzime.
Toată creativitatea ta vine din subconștient, fii pozitiv și ferm, îmaginația creatoare te poate servi numai cu această condiție.
Atât creativitatea, cât și imaginația, pot fi dezvoltate, rafinate și expansionate virtual, practic în mod nelimitat.
Click pe carte pentru a-l achiziționa de pe Libris.ro
Comments